Location

Calea Basarabiei nr 96B Loc. Huși, jud. Vaslui, România

Povestea noastră a fost scrisă în timp, cu răbdare și respect față de valoarea muncii, totul pentru a obține zilnic calitatea produselor livrate.

Contact

Calea Basarabiei nr 96B, Loc. Huși, Jud. Vaslui, România
+40 725 914.709
+40 735 876.570
office [at]enache-morarit.ro
header-overlay

Responsabilitate
Natura este viață. Respectăm darurile ei!

Avem responsabilitatea de a proteja naturaReciclăm biomasa, transformând-o în combustibil.

Schimbarea începe cu pași mici și este nevoie de fiecare dintre noi pentru a face progrese.

Fiecare avem datoria de a respecta darurile pe care ni le oferă natura, datoria de a consuma responsabil, de a păstra curățenia, de a recicla și de a crea un mediu sănătos pentru copii și nepoții noștri, pentru generațiile următoare.

Emil Enache, Administrator Enache Morărit

Folosim tot ce ne oferă naturaProducție de biomasă

Din agricultură folosim biomasa, resturile vegetale, pe care le transformăm în combustibil folosit în uscarea produselor cerealiere, la uscarea subproduselor de măciniș, la cuptoare pentru coacerea pâinii, la încălzirea spațiilor de producție și administrative, consumând anual aproximativ 2.000 de tone de resturi vegetale, economisind 900 de tone de motorină.

 

Tone de resturi vegetale
0 +
Tone de combustibil economisit
0 +

De pe câmp, înapoi pe câmpCircuitul biomasei reciclate

Reciclare

Colectare resturi vegetale

Resturile vegetale sunt colectate și depozitate pentru a fi procesate ulterior. Astfel, din resturi vegetale producem brichetele de biomasă.

Transformare în combustibil solid

Resturile vegetale sunt tocate, uscate și presate în instalația de brichetat. Rezultă bucăți tari de paie presate care pot fi folosite în loc de combustibili convenționali.

Refolosire în producție

Flosim brichetele rezultate la uscarea produselor cerealiere, a subproduselor de măciniș, la cuptoarele pentru coacerea pâinii și pentru încălzire.

Îngrășământ pentru cereale

Cenușa rezultată, bogată în potasiu , siliciu și fosfor , este amestecată cu gunoi de pasăre colectat de la crescătorii din județ. Astfel, se obține un îngrășământ natural de calitate pe care îl distribuim pe terenurile cultivate. Reducem astfel consumul de îngrățăminte chimice.

Inovație în reciclareSistem de ardere brevetat

În timpul arderii se formează o mare cantitate de zgură. Din cauza cantitații mari de siliciu și potasiu din resturile vegetale, zgura face ca sistemele clasice de ardere să fie inutilizabile. 

Pentru a preveni aceasta, am creat sisteme de ardere speciale care pot arde acest combustibil fără a favoriza formarea zgurii. Acestea sunt prevăzute și cu sisteme automate de evacuare și colectare a cenușei.

Inovație în protecția soluluiAgricultură conservativă „No Till”

Agricultura Conservativă se bazează pe aplicarea a trei principii:

Disturbanța mecanică minimă a solului (adică no – tillage) prin amplasarea directă a semințelor și a îngrășămintelor.

Acoperirea permanentă a suprafeței solului (cel puțin 30% cu reziduuri de plante și/sau cu culturi succesive.

Diversificarea speciilor prin diferite alternări și asociații de culturi care implică cel puțin trei culturi diferite.

Agricultura Conservativă necesită cu 20-50% mai puține resurse și contribuie enorm la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea consumului de energie și prin ameliorarea eficienței utilizării elementelor nutritive. În același timp, aceasta stabilizează și protejează solul de degradare și de eliberarea carbonului în atmosferă.