Pentru persoanele cu intoleranță sau sensibilitate la gluten, este o alternativă perfectă pentru a înlocui grișul din grău.
Grișul din porumb alb conține un număr mare de oligoelemente. Acestea Sunt intră în componența unor enzime și vitamine și au un rol important în procesele biologice ale organismului.
Porumbul alb este o sursă bogată de Vitamina A, B, C și E, dar și de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu și fier. Are un conținut ridicat de fibre și acizi grași nesaturați, care îl fac diferit față de porumbul tradițional. De asemenea, porumbul alb conține mai multe proteine vegetale decât alte cereale.
Porumbul alb are un nivel foarte ridicat de fibre, precum și o cantitate importantă de cupru, seleniu și fosfor. Este mai bogat în aminoacizi esențiali și amidon față de porumbul tradițional, ceea ce face ca făina sau grișul din porumb alb să fie perfecte de folosit în pregătirea preparatelor fără gluten.
Beneficiile Grișului din porumb alb:
- Ajută la tratarea dischineziei biliare și a colecisticei
- Este un bun antiinflamator, ajutând la secreția de bilă, favorizând vărsarea bilei în intestin
- Datorită cantității mari de potasiu, protejează sistemul cardiovascular
- Ajută la funcția pancreasului, stimulează diureza, funcții care ajută persoanele care suferă de diabet și boli renale cronice
- Atenuează tulburările hormonale și simptomele specifice debutului menopauzei.
- Nu îngrașă, deorece provoacă rapid senzația de sațietate și este sărac în calorii.
- Ajută la buna funcționare a sistemului digfestiv
- Susține dezvoltarea și creșterea armonioasă a copiilor