Agricultură durabilă și ecologică. Morărit și grijă pentru detalii. Panificație de toate zilele.

Contact

Calea Basarabiei nr. 96B, Huși, Jud. Vaslui
+40 725 914.709
+40 735 876.570
office@enache-morarit.ro

Follow us

header-overlay

Enache Morărit la România văzută din tractor

romania-vazuta-din-tractor

Pe scurt, parerile Patriciei Pop, jurnalist, storyteller și realizator al emisiunii „România văzută din tractor”, după vizita facută la Enache Morărit.

Azi am vizitat ferma celui mai renumit morar din nordul tarii. Malaiul lui Enache ajunge de la Vaslui pana la Bucuresti prin supermarketuri.

Emil Enache sau Enache Morarit, asa cum il stiu colegii de breasla si-a inceput activitatea in 1996 cu 160 ha, azi lucreaza 3500 ha din care 600 ha in proprietate si restul in arenda. Cultiva doar soiuri de grau pentru panificatie si hibrizi de porumb sticlos. Desi se autointitula un fermier traditionalist de anul trecut a renuntat la aratura si spune ca acesta este viitorul daca vrem sa mai avem soluri productive.

Pactul Green Deal spune ca il respecta inca din 2002, cand a inceput sa faca bricheti si peleti valorificand resturile vegetale, pe care le foloseste drept combustibil in panificatie.

Pe langa cultura mare are o livada de pruni, aluni si vita de vie cu struguri de masa. Pentru el Romania este superba, doar ca nu e gospodarita de cine trebuie!

Leave a Comment